SARAJEVO

Savez ratnih vojnih invalida KS dodijelio zahvalnicu ministru Kuriću

Fena

5.10.2017

Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo, predvođeni predsjednikom Ismetom Gurdom, dodijelili su danas zahvalnicu ministru kulture i sporta KS Mirvadu Kuriću za podršku i sufinansiranje kantonalnih i federalnih sportskih igara ratnih vojnih invalida.

- U ime naših članova, moramo vam prenijeti riječi iskrene zahvalnosti zbog podrške organizaciji naših sportskih igara - kazao je predsjednik Gurda i dodao kako se nada da će ovakav vid saradnje i podrške biti nastavljen i narednih godina. 

Ministar Kurić je istakao kako je finansijska pomoć resornog Ministarstva ovoj posebno osjetljivoj kategoriji stanovništva bila neupitna.

- Naše opredjeljenje za davanje podrške ovoj vrsti sportskih igara proizašlo je iz činjenice da smo u potpunosti svjesni koliko sport i sportske aktivnosti pozitivno utječu na ponovno i potpuno uključivanje ratnih vojnih invalida u svakodnevni društveni život, ali i na unapređenje njihovog zdravstvenog stanja uopće - pojasnio je ministar Kurić, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.