SARAJEVO

Završena prva poslovna utrka 'Audi B2B Run' u Sarajevu

Fena

5.10.2017

Prva poslovna utrka "Audi B2B Run" održana je danas u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu, a pobjednici će biti proglašeni večeras. 

Trka na dionici dužine pet kilometara bila je namijenjena zaposlenicima kompanija javnog i privatnog sektora prijavljenih na području države.

Učesnike su na cilju dočekale kolege iz preduzeća u kojima rade, prijatelji i brojni građani.

Uime suorganizatora, Agencije ''404'' Lejla Softić Feni je uoči početka utrke kazala da već naredne godine u ovaj projekt planiraju uvesti još dva bosanskohercegovačka grada.

- Ponosni smo da smo na prvoj poslovnoj utrci uspjeli okupiti 86 kompanija, 600 trkača. Nakon utrke učesnici, ali i njihovi navijači družit će se na afterwork partyju - istakla je Softić.

Navela je da su pravo prijave imale kompanije, a ne pojedinci, koje su prijavljivale timove od po minimalno tri člana.

- Nagrade ćemo dodijeliti u nekoliko kategorija, uz pojedinačne, nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, kao i nagradu za kompaniju koja je prijavila najviše učesnika - rekla je Softić.

Ulične utrke "B2B Run" održavaju se već tri godine u više gradova regiona, a do sada su okupile više od 5.000 učesnika iz 320 različitih kompanija.

Utrka je namijenjena isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od namanje tri trkača brane boje svojih timova.

Kompanije Porsche BH - Audi brand, te Holdina i Energopetrol su među prvim prepoznale vrijednosti aktiviranja zaposlenika i podržale sve napore da se poslovna zajednica uključi u projekt "Audi B2b Run".

Brand menager Audi BiH Dino Bratović je ranije kazao da ova kompanija svoje marketinške aktivnosti usmjerava kao podršku kulturnim, umjetničkim i sportskim dešavanjima u Sarajevu i BiH.

- Posebno je privuklo to što se radi o poslovnoj utrci od kojih su mnogi učesnici i naši cijenjeni partneri. Veselimo se dobrom druženju i nadamo se dobrom rezultatu našeg tima na prvoj poslovnoj utrci - kazao je Bratović.

Generalni medijski pokrovitelj ovog događaja bila je Federalna novinska agencija FENA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.