SARAJEVO

Na Vilsonovom šetalištu održana ''Trka/šetnja za ozdravljenje'': Više od 5.000 građana širom BiH dalo svoju podršku oboljelim ženama

( F. Fočo/Avaz.ba)

Piše: A. T.

7.10.2017

Na Vilsonovom šetalištu danas je održana deseta jubilarna ''Trka/šetnja za ozdravljenje'' ''Race for the cure''. Više od 5.000 građana iz svih gradova BiH okupilo se na jednom mjestu kako bi pružili podršku oboljelim ženama.  

Nela Hasić, regionalna direktorica Programa osnaživanja zdravlja žena i ''Race for the cure'' istaknula je da je danas 45 gradova, mjesta i sela iz cijele BiH bilo dio ove manifestacije i da oni svi zajedno slave život.

- Ovom manifestacijom mi ukazujemo na važnost ranog otkrivanja raka. Šaljemo poruku da smo zajedno jedno i da smo zajedno jači. Ovo je danas porodični dan i smatram da se tiče svakoga, svakog člana porodice zbog čega smo pripremili i dječiji kutak – kazala je Hasić.

U okviru ove manifestacije održana je dječija trka, nakon nje i Pink Fun muška trka, a potom Trka za trkače i na kraju završna šetnja.

- Trka/Šetnja za ozdravljenje se u BiH održava od 2008. godine, a cilj joj je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.