Scena iz filma "Noć u školi"

Scena iz filma "Noć u školi"

Udruženje "Mi" realiziralo projekt “Mala škola filma – Kids movie star“

Film "Ljubav" najbolji

Autor: A. Na.
12.10.2017 17:24
A
A
A

Udruženje "Mi" u proteklom periodu realiziralo je niz kreativnih radionica iz oblasti filmske umjetnosti kroz projekt "Mala škola filma – Kids movie star".

Tako su se djeca iz osnovnih škola "Meša Selimović" i "Umihana Čuvidina" kroz posebno osmišljene radionice, upoznali sa procesom nastanka scenarija za film, režiranja i snimanja profesionalnom kamerom i glumom.

Nastala su četiri kratka filma: "Ljubav", "Osveta", "Prijateljstvo" i "Noć u školi" čiji su autori, u potpunosti, upravo djevojčice i dječaci petih i šestih razreda ove dvije osnovne škole.

Filmovi su premijerno prikazani u kino sali Općine Novi Grad a stručni žiri u sastavu: Ada Sokolović – redateljica, Ajnur Ibričić – snimatelj i Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u Vladi KS – predsjednik žirija, izabrali su najbolje u sedam 7 kategorija. 

Za najbolju glavnu žensku ulogu nagrađena je Nejra Hamzić, za najbolju sporednu ženska ulogu Zerina Kulić, za najbolju glavnu mušku ulogu Tarik Kurtić, a najbolju sporednu muška uloga Belmin Kičić. Za najbolji scenario nagrađen je Anel Šehović, najbolji reditelj je Arnel Ibričić, a najbolji film je „Ljubav“.