SARAJEVO

Studenti dobili vešeraj, teretanu, kafe bar, restoran, 18 vrsta jela...

U narednom periodu planirano utopljavanje objekata

Piše: N. HADŽIŠEHIĆ

14.10.2017

Završena je obnova Studentskog doma u Nedžarićima. Renoviran je i u upotrebu stavljen osmi sprat zgrade Doma, otvoreni su restoran i kafe bar za studente i izgrađen lift za potrebe kuhinje. 

Rečeno je to, između ostalog, na jučerašnjoj pres-konferenciji, na kojoj su predstavljeni realizirani i planirani projekti.

Bolji uvjeti

Tarik Curić, direktor Studentskog centra, kazao je da vjeruje da će, uz podršku Vlade KS, u narednom periodu imati dvostruko više studenata jer se uvjeti u domovima poboljšavaju iz dana u dan.

- Ovo su dugogodišnji zahtjevi studenata. Trudimo se da zadovoljimo sve njihove potrebe, od vešeraja, teretane, 18 vrsta jela svakodnevno i ostalih sadržaja za koje su oni izrazili želju u proteklom periodu. Krenuli smo korak dalje u ostvarivanju ciljeva, radimo i moramo ići ka poboljšanju - rekao je Curić.

On dodaje da je u narednom periodu najvažnije utopljavanje objekata, za koje su već aplicirali i koje bi im donijelo velike uštede.


S jučerašnje pres-konferencije

Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade, rekao je da Ministarstvo i Vlada KS nastoje unaprijediti standard studenata na sve moguće načine.

- Najznačajniji projekt koji bi se trebao desiti u budućnosti jeste ustupanje jednog objekta Vladi FBiH. Time bi se stekli svi uvjeti da se plate porezne obaveze Studentskog centra - rekao je Kazazović.

Treći obrok

Također, ustanova će, zajedno sa studentima, istrajati na ispunjenju najvažnijeg studentskog zahtjeva - uvođenja trećeg obroka - doručka, o čemu je sačinjen elaborat o opravdanosti uvođenja doručka i drugog obroka nedjeljom za studente.


Dobar rad menadžmenta


Kazazović je pohvalio i rad menadžmenta Studentskog centra.

- Za kratak period pokazali su inovativnost i kreativnost i uspjeli da se oslone na vlastite snage i resurse da promijene mnoge stvari. Nadamo se da će se već u sljedećoj godini i ovi projekti koji se najavljuju uspjeti realizirati i da će studenti imati potpuno nove uvjete za rad i boravak - kazao je Kazazović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.