SARAJEVO

U Sarajevo stiže 500 studenata iz 42 zemlje

Avaz.ba

20.10.2017

Međunarodna redovna skupština Evropskog Udruženja Studenata prava (ICM) održava se tradicionalno dvaput godišnje, i to svake godine u različitom gradu i državi. Ove godine ta čast je pripala glavnom gradu BiH – Sarajevu. Okupit će se čak 500 studenata prava i diplomiranih pravnika koji su članovi ELSA mreže.

-ICM će trajati 8 dana i uključivat će aktivnosti usmjerene na edukaciju i stvaranje ambijenta za sklapanje ličnih i poslovnih prijateljstava. Konferencija će sadržavati edukativni program, namijenjen proširenju znanja iz oblasti prava, kao i društveni program, koji će služiti kao podloga za stvaranje novih prijateljstava kako na ličnom, tako i na profesionalnom niovu – kazala je Zerina Ramović iz ICM-a.


The European Law Students' Association (ELSA), vođena višegodišnjim iskustvom i radom u većini evropskih zemalja, prepoznaje značaj razmjene iskustava i znanja između studenata i diplomanata pravnih fakulteta iz različitih zemalja, i stvaranja poslovnih veza, za stimulaciju njihovog individualnog razvoja, a samim tim i razvoja zajednica iz kojih dolaze.

ELSA djeluje na tri razine i to na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj. Sjedište ELSA-e International se nalazi u Bruxellesu, a uživa i konsultantski status unutar Ekonomsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih Naroda te Vijeća Europe.  

Jedna od tradicija ELSAe jesu tematski partiji koji se organizuju, pa tako će se u navedenom periodu prirediti mnoge zabave, a neke od njih jesu: Song of Ice and Fire (23.10. u Mixer House), Balkan Night (25.10. u My Face Club) i Great Gatsby (26.10. Dom Mladih).

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 22. oktobra 2017. godine u Vijećnici. Očekuje se prisustvo specijalnog predstavnika EU u BiH, Lars-Gunar Vigemark... 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.