SARAJEVO

Više od 470 mladih pravnika boravit će u Sarajevu narednih osam dana

A. Durgut/ Avaz.ba

Piše: F.Sa.- A.Č.

22.10.2017

U sarajevskoj vijećnici večaras je počelo obilježavanje 72. međunarodne redovne skupštine (ICM) Evropskog udruženja studenata prava (ELSA). Više od 470 mladih pravnika iz 47 zemalja svijeta učestovat u osmodnevnom druženju u Sarajevu.

Druženje pravnika otvoreno je himnom BiH i Evropske unije, koju su izvele Selma Teskeredžić na klaviru i Stela Ugrinčić na flauti. Domaćin i organizator Mustafa Džihić koji je i predsjednik ELSA-e BiH istakao je kako je velika čast biti domaćin jednom ovakom događaju.

- Studenti će narednih osam dana raspravljati o tekućim problemima, a imat ćemo i temu o Poslovnom pravu. Najveća nam je čast što smo doveli 470 studenata, kojima ćemo pokazati ljepote grada te što će studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu steći nova iskustva i upoznati se s kolegama iz cijele Evrope - kazao je Džihić. 

Budućim mladim pravnicima obratila se i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Hajrija Sijerčić - Čolić. Dekanesa je naglasila da će ovaj skup pravnih stručnjaka pomoći svima u sticanju znanja i iskustva za kompetencije i vještine.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.