SARAJEVO

Općina samo baca novac, dodatna ulaganja u Park šume "Hum"

I ograda je uništena

Piše: F. SABLJICA

23.10.2017

Park šume "Hum" u administraciji Općine Novo Sarajevo navodi se kao prostor za sport i rekreaciju. No, stanje na terenu je takvo da će oni koji žele da vide repetitor na Humu, doživjeti razočarenje, jer će naići na pravo ruglo. A rekreacije ni na mapi! Sporta još manje! 


Neuređene staze

Staze za šetnju su neuređene i zarasle u paprat. Stabla koja su posađena, osušila su se. Ograda je izvaljena, a dijelovi se nalaze po parku. Kod nadstrešnica za odmor je mini deponija otpada. Neki dijelovi parka su i gorjeli. Drvenog mobilijara skoro da nema, jer je sve polomljeno i uništeno. 

No, Općina i ove godine planira ulaganje više od 10.000 maraka da taj prostor po ko zna koji put uređuje.

Prema tenderu, predviđeni su novo uređenje površine za gradnju pješačke staze nepravilnog oblika, ugradnja odmorišta s natkrivenim klupama, kao i sadnja četinara i liščara. Općina novac ulaže iako se već godinama pokazuje da su te investicije novac bačen u vjetar.

Dio odgovornosti snosi i preduzeće "Sarajevo šume", koje je nadležno za održavanje.


Kod nadstrešnica mini deponija

Staze zarasle

Više truda

- Veliki dio mobilijara oštete građani, mi smo u problemu s održavanjem. Sve što se uradi, traje mjesec ili dva. Mjesna zajednica i Općina trebaju uložiti više truda u zaštitu područja, jer je to društveni interes. Više puta smo popravljali klupe i nadstrešnice, ali nema koristi - kazali su iz "Sarajevo šuma".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.