SARAJEVO

Održano državno takmičenje na Miljacki: Najbolji ulov Boris Ladan

Učestvovalo 15 takmičara

Piše: F. SABLJICA

23.10.2017

U organizaciji Sportskog ribolovnog društva "Miljacka", jučer je završeno 4. i 5. kolo Premijer lige BiH u disciplini lov grabljivica umjetnim mamcima s obale - SPIN. Takmičenje je održano na rijeci Miljacki na posebno izdvojenoj stazi "Almir Hrelja".

Ukupni poredak

Kako nam je rekao Kenan Hajdarević, učestvovalo je 15 takmičara, a pobjednici će predstavljati BiH na međunarodnim i svjetskim ribolovnim takmičenjima.

- Prvoplasirani u 4. kolu je Igor Lacić iz SRD "Zlatovćica" Jajce, drugi je Vladimir Klačar iz OSR "Konjic" i treći Boris Ladan iz SRD Zlatovćica" Jajce. U petom kolu, najbolji je Igor Krajišnik iz SRD "Željeznica" Istočno Sarajevo, drugi je Boris Ladan iz SRD "Zlatovćica" Jajce i treći Petar Lastrić iz SRD "Ključ". U ukupnom poretku nakon pet kola najbolji je Boris Ladan, drugi je Igor Krajišnik i treći Petar Lastrić - kazao je Hajdarević.

Dovoljno ribe

Prije takmičenja, Miljacka je poribljena sa skoro 850 komada pastrmke, za šta su izdvojili 1.000 KM.

- U Miljacki ima dovoljno ribe. U prilog tome govori što nam ljudi iz cijele BiH dolaze da love, a iduće godine na stazi "Almir Hrelja" bit će i Svjetsko prvenstvo u ribolovu, kada nam dolazi od 25 do 28 reprezentacija, s kojima dolaze i članovi njihovih timova. Očekujemo da ćemo imati više od 250 takmičara, sudija, gostiju, članova ribolovnih društava iz cijelog svijeta. Imamo lijepu i uređenu stazu, na koju smo ponosni - rekao je Hajdarević.

Inače, ribolovna sezona na rijeci Miljacki završava se 31. oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.