SARAJEVO

Odgovor ZOI-ja: Iznenađeni smo reakcijom premijera, sa cijenama smo ga upoznali prije nekoliko dana i tada nije imao primjedbi

Avaz.ba

10.11.2017

Nakon što su jučer objavljene cijene ski-karata za Bjelašnicu koje su bile povećane, danas je reagirala i Vlada KS, koja je na današnjoj vanrednoj sjednici zatražila od menadžmenta KJP „ZOI '84“ da odmah stavi van snage Odluku o povećanju cijena ski-karata za skijaške centre „Bjelašnica“ i „Igman“. 

Na sve ovo oglasili su se iz "ZOI '84" svojim saopćenjem, koji su kazali da su premijera KS prije nekoliko dana upoznali sa novim cijenama, za koje tada nije imao primjedbi.

- Iznenađeni smo istupom premijera o cjenovniku usluga za novu skijašku sezonu 2017.-2018. te su poručili da ih je on prije tri dana iznenada posjetio u sjedištu firme i tada su ga, kako kažu, upoznali o novim cijenama za koje tada nije imao primjedbe. Informirali smo premijera o stanju duga firme koju je lično osnovao i bio odgovorna osoba, prema kojoj firma "ZOI 84" potražuje značajna finansijska sredstva. Zato se sa čuđenjem pitamo i čemu ovakav nerazuman istup premijera - kažu iz ZOI-ja.

Također su dodali kako ne žele da "ZOI" bude GRAS, već da se poslovane i standar počne dizati.

- Menadžmentu bi bilo žao, ali se ne možemo oteti utisku da smo u nemilost premijera potpali onog momenta kada smo odbili konsultansku kuću koju je on preferirao i koja je imala enormno skuplju cijenu za izvođenje radova koji se sada privode kraju - navode.

Na kraju su zaključili da samo ekonomski isplativa cijena ostavlja mogućnost daljnjeg razvoja firme, ali i optužili premijera Konakovića da ima "širi spektar interesovanja za nekretnine koje se nalaze u vlasništvu firme ZOI '84" i poručili da su zbog toga zabrinuti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.