SARAJEVO

Drljača: Ovaj turnir daje svima šansu

N. K.

17.11.2017

U Sarajevu ej danas počeo malonogometni turnir pod nazivom „UNIFIED-Sportom gradimo mostove prijateljstva“ u prostorijama sportske dvorane „Vistafon“. Organizator turnira je Javna ustanova za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić uz podršku Nogometnog saveza BiH i BH Telecom-a.  

Ovo je nastavak projekata kojima Federalno ministarstvo rada i scojalne politike, na čelu sa ministrom Veskom Drljačom daje podršku snačnijoj i jačoj socijalizaciji i inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju.

- Znamo da mostovi spajaju obale, ljude i da grade prijateljstvamo, a znamo i da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svijetu. Ovaj današnji turnir je bitan zbog toga što daje šansu svima da osjete takmičarski duh, zajedništvo, da se bore za sebe i svoj tim, za svoju budućnost i cilj, bez obzira na poteškoće i probleme koje svi imamo – rekao je Drljača jutros na otvorenju turnira.

Drljača je naglasio da će ministarstvo rada i socijalne politike u prioritet svog rada i dalje staviti aktivnost, koje će uticati na afirmaciju i razvoj društva, u kojem će osobe sa invaliditetom pokazati svoj talenat.

Na turnirnu učestvuje šest ekipa, a proglašenje pobjednika je danas u tri sata.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.