SARAJEVO

Raznovrsnim aktivnostima u Sarajevu obilježen svjetski dan muškaraca

( N. Hadžišehić/Avaz.ba)

N. H.

19.11.2017

Svjetski dan muškaraca obilježen je danas u Alta Shopping Centru, gdje je za posjetioce pripremljen bogat program. Sponzori su organizirali mnogobrojne nagradne igre na kojim su se mogle osvojiti vrijedne nagrade, predavanje o zdravlju muškarca održao je prim.dr. Selver Šabanović, a najzanimljiviji dio za prisutne bilo je brijanje Muhameda Mizića, jednog od organizatora, koji se nije brijao skoro pet godina.  

- Glavni cilj druženja je promocija zdravlja muškaraca, ali također i promocija muškarca kao bitnog dijela porodice. Naši sponzori su dodjelili vrijednu nagradu odjelu urologije u Kantonalnoj bolnici Zenica kako bi se više pažnje posvetilo upravo ovoj oblasti, a ja ću dati svoj doprinos brijanjem – rekao je Mizić.

Prim.dr. Šabanović u svom predavanju skrenuo je pažnju na to da je danas od raka prostate oboljeva veliki broj muškaraca, također učestale su i erektilna disfunkcija i seksualno prenosive bolesti. On je istakao da su prevencija i rana detekcija najbitnije kako bi se očuvalo zdravlje muškaca,

- Podržavam ovaj projekt i mislim da je veoma koristan, jer treba skrenuti pažnju, upoznati i educirati javnost kako bi se mogle prepoznati i liječiti određene bolesti. Muškarci se trebaju na vrijeme javiti na preglede koji su vrlo jednostavni, ali mnogo znače – kazao je Šabanović.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.