SARAJEVO

Svjetski dan muškaraca: Muhamed Mizić obrijao se nakon pet godina

Brijanje Mizića bila je prava atrakcija

Piše: N. H.

20.11.2017

U povodu obilježavanja Svjetskog dana muškaraca, jučer je u “Alta Shopping Centru” upriličen bogat i raznovrstan program. Organizirane su nagradne igre, posluživani voćni kokteli, a održano je i predavanje o zdravlju muškaraca. Posebnu atrakciju predstavljalo je brijanje jednog od organizatora Muhameda Mizića, koji se nije brijao skoro pet godina.  

- Glavni cilj druženja je promocija zdravlja muškaraca. Naši sponzori su dodijelili vrijednu nagradu Odjelu urologije Kantonalnoj bolnici Zenica kako bi se više pažnje posvetilo upravo ovoj oblasti, a ja ću dati svoj doprinos brijanjem – rekao je Mizić.

Doktor Selver Šabanović, koji je održao predavanje, skrenuo je pažnju da su prevencija i rana detekcija najbitniji kako bi se očuvalo zdravlje muškaraca.

- Podržavam ovaj projekt i mislim da je veoma koristan, jer treba skrenuti pažnju, upoznati i educirati javnost kako bi se mogle prepoznati i liječiti određene bolesti. Muškarci se trebaju na vrijeme javiti na preglede koji su vrlo jednostavni, ali mnogo znače – kazao je Šabanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.