SARAJEVO

Đacima se nude besplatni kursevi, radionice...

Detalj sa radionice iz Centra za djecu i omladinu u Novom Sarajevu

I. B.

21.11.2017

Za sve školarce iz općina Centar i Novo Sarajevo, posljednjih godina nude se zanimljivi ali besplatni kursevi kao i radionice. Primjetno je da za slične projekte, iz godine u godinu, raste interesovanje roditelja ali i đaka.

Zanimanja budućnosti

Osim kurseva stranih jezika, engleskog i francuskog, mnogi roditelji su svoje školarce upisali na kurseve opće informatike, grafičkog dizajna ali i programiranja web stranica. Takozvana "zanimanja budućnosti" dio su projekta ''Mladi i kreativni'' kojeg ove godine zajednički realiziraju Udruženja za razvoj društva ''Kap'' i općina Centar koja je sa 7.400 KM iz budžeta podržala ove edukacije.

- Za besplatne programe već je prijavljeno više od 30 učenika. Najveći interes bio je za programiranje web stranica te za grafički dizajn - kazala nam je to Anesa Velijević iz Udruženja "Kap" koje ove kurseve organizira za djecu uzrasta od 13 do 18 godina.

Interes školaraca

Također, vanškolske aktivnosti nude se i mališanima u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Novom Sarajevu.

- Zadovoljni smo interesom školaraca uzrasta od prvog do devetog razreda. Ove godine, za naše besplatne radionice prijavljeno je više od 70 učenika, a dolazili su čak i đaci predškolskog uzrasta - naglašava Darja Mimić, koordinatorica projekta.

Također, Mimić podsjeća da se u prostorijama Centra na Grbavici, prijave za radionice primaju svakog dana. Za učenike su organizirane likovno-kreativna radionica petkom od 17 do 20 sati, kao i subotom od 15 do 17 sati. Svakog ponedjeljka, od 18 do 19.30 sati predviđen je terminza muzičku radionicu, a filmska radionica održava se subotom od 17 do 20 sati.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.