SARAJEVO

Iako vozači upozoravaju na kratere pored tramvajskih šina: Ništa od obnove prijelaza

Ogromne rupe uz šine i na Dolac-Malti

Piše: A. T. - F. Sa.

22.11.2017

Pružni prijelazi duž glavne saobraćajnice od Ilidže do Baščaršije u katastrofalnom su stanju. Rupe između šina svakog dana su sve veće. Iako vozači, koji svakodnevno oštećuju automobile dok prelaze preko kratera na pružnim prijelazima, upozoravaju nadležne, kako saznaje „Avaz“, od obnove još zadugo neće biti ništa.

Loša konstrukcija

Iz nadležne Direkcije za puteve KS, naime, rečeno nam je da zbog loše konstrukcije tramvajske pruge i konstantnog pomjeranja šina prilikom prelaska tramvaja dolazi do brzog oštećenja asfalta oko šina.

- Iako smo tokom ove godine sanirali oštećenja na više pružnih prijelaza, to je samo privremenog karaktera. Dok se ne rekonstruira tramvajska pruga, ovaj problem se neće moći riješiti - rekli su iz Direkcije.

Vremenski uvjeti

Prema riječima Mirze Ramića, portparola „Rada“, koje je, prema nalogu Direkcije, saniralo neke prijelaze, ukoliko budu dozvoljavali vremenski uvjeti, u narednom periodu nastavit će sa sanacijom prijelaza od Ilidže do Baščaršije. Ako ne, taj će posao biti na čekanju do proljeća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.