SARAJEVO

Ekipe konačno započele jesenju deratizaciju KS: Šest tona specijalnog otrova za uništavanje glodara, gmizavaca...

Postavljanje otrova u korito Miljacke na području Starog Grada

Piše: A. TABAK

23.11.2017

Jesenja preventivna sistematska deratizacija, koja će obuhvatiti sve općine KS, započela je jučer. Prema riječima Elme Ibrahimović, sanitarnog inžinjera firme „Sanitacija“, kojoj je povjeren ovaj posao, deratizacija će se obavljati do 15., a najkasnije 23. decembra.

Kocke i paste

Produženje deratizacije zavisit će od vremenskih uvjeta, tačnije od padavina i eventualnih poplava.  

Kako nam je kazala, šest sanitarno-tehničkih ekipa sa 12 tehničara izašlo je na teren i započelo s deratizacijom područja Starog Grada i Centra.

- Naši tehničari krenuli su otrov postavljati od vodotoka Miljacke, Bembaše, Drvenije, Bistričkog potoka, nakon čega će se ekipe povlačiti prema Kozijoj ćupriji te vodotoku Mošćanice. Narednih dana nastavljaju od Drvenije do mosta Čobanije, gdje postavljaju mamce, kocke i paste za glodare - rekla je Ibrahimović, naglasivši da se radi o specijalnom otrovu koji nije opasan za zdravlje ljudi.

Prema riječima Ibrahimović, tokom jesenje deratizacije potrošit će oko šest tona specijalnog otrova za glodare, gmizavce...

Zatvoriti šahtove

Da bi se deratizacija uspješno provela do kraja, Ibrahimović ističe da je potrebno zatvoriti kanalizacione šahtove te se nada da će preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ imati razumijevanja te im izaći ususret.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.