SARAJEVO

Zgrada MUP-a u Paromlinskoj ulici koštat će tri miliona maraka

Sadašnje zgrade Treće PU i Saobraćajne policije u ulici Zmaja od Bosne ( F. Fočo)

F. SABLJICA

30.11.2017

U novosarajevskoj ulici Paromlinska bit će izgrađena nova zgrada u kojoj će biti sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS, Treće policijske uprave i Saobraćajne policije. Kazao je to za "Dnevni avaz" resorni ministar Vedran Mulabdić i dodao da su već otpočete aktivnosti na rješavanju imovinskopravnih odnosa. 

Imovinski odnosi

Ministar Mulabdić istakao je da je projekt podržala i Vlada KS, koja budžetom za narednu godinu planira izdvojiti tri miliona maraka.

Nakon izgradnje novog objekta, u njega će biti izmještene Treća policijska uprava i Saobraćajna policija iz zgrada u ulici Zmaja od Bosne, kao i sjedište MUP-a iz ulice La Benevolencija.

Pomoćnica ministra Sanja Petrović istakla je da će Zavod za izgradnju rješavati imovinske odnose u ulici Paromlinska.

Pasoško odjeljenje

- Zemljište na kojem se planira gradnja ima oko 4.000 kvadrata, vidjet ćemo prema regulacionom planu koliko će spratova imati novo sjedište. Osim sjedišta MUP-a, tu će biti smješteni i administracija, pasoško odjeljenje... Novim objektom pružit ćemo bolje uvjete službenicima za rad, ali i bolje usluge građanima, koji će sve dokumente dobivati na jednom mjestu - rekla je Petrović.


Novo odjeljenje u Srednjem

Osim gradnje novog sjedišta MUP-a, u idućoj godini planira se i gradnja policijskog odjeljenja u Srednjem.

- Već smo raspisali tender za izbor izvođača za stanicu u Srednjem. Papirologija je sva završena. Tu ćemo prebaciti dio administracije da bi mještani Srednjeg mogli lakše dolaziti do svojih ličnih dokumenata, da ne idu u Ilijaš - kazao je Mulabdić.


Mulabdić: Započeli procedure

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.