SARAJEVO

Obilježena 12. godišnjica Oružanih snaga BiH

Piše: N.K.

30.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Foto: S.Saletović/Avaz.ba

U sklopu obilježavanja 12. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) i Dana OSBiH 1. decembra, danas je u kasarni OSBiH "Rajlovac" bilo upriličeno svečano postrojavanje komandi i jedinica OSBiH. 

Prisutni su bili član Predsjedništva Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i druge zvanice.

Prisutnima se u kasarni u Rajlovcu obratio načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Anto Jeleč. On je iskazao zadovoljstvo što su svojim prisustvom uveličali ovu svečasnost te je mišljenja da svi oni koji su bili prisutni daju podršku Oružanim snagama BiH.

- Godinu 2017. obilježili su brojni izazovi, ali smo ih kvalitetom i našim predanim radom prevazišli na globalnom nivou. Prepoznati smo kao dobar partner u mirovnim misijama, jer smo jedina nacija koja je povećala broj snaga u mirovnim misijama - kazao je Jeleč.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je Dan oružanih snaga BiH.

- Zadovoljan sam što smo ovdje. Naša novija historija obilovala je brojnim izazovima, a i dalje smo na traženju novih rješenja za BiH. Ono na što smo ponosni je reforma Oružanih snaga BiH. Ovaj dan treba nas motivirati da na ovaj način radimo na svim pitanjima u državi.

Predstavnici vlasti i delegacije su obišli naoružanje i opremu koju posjeduju Oružane snage BiH.

Izvršen je pregled opreme i naoružanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.