Projekt „Sat kodiranja“ u OŠ „Kiseljak 2“ u Zabrđu

Učenici pokazali zavidne vještine u programiranju

Autor: Z. K.
06.12.2017 14:02
A
A
A

Projekt „The hour of code - sat kodiranja“ u Osnovnoj školi "Kiseljak 2" u kiseljačkom naselju Zabrđe realiziran je i podržan od strane učenika i nastavnika informatike Mirsada Huseinovića, nastavnice Nejle Bašić i pedagogice Adise Barić koja je ujedno bila i koordinator.

- Projekt „The hour of code - sat kodiranja“ u našoj školi je realiziran u cilju proslave Sedmice informatičke edukacije i podržan je sa velikim oduševljenjem učenika koji su pokazali zavidne vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Iako smo, dodaje, imali tehničkih problema zbog nedostatka računara i pristupa internetu uspjeli smo ostvariti svoj cilj. Učenici su naučili programirati te su dobili certifikate za uspješan rad - rekao je direktor škole, Zijad Bašić.

Projekt „Sat kodiranja - Hour of Code“ je globalna edukativna akcija američke neprofitne organizacije CODE.ORG namijenjena sticanju prvih programerskih iskustava, a pokrenuta sa ciljem demistifikacije informatike i programiranja i motivacije učenika da razmotre karijeru u programiranju i IT sektoru.