SARAJEVO

Svečano otvoren Sarajevo Holiday Market

Piše: A. T.

6.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18

Foto: A.Durgut/Avaz.ba

Sarajevo Holiday Market večeras je svečano otvoren u parku prof. dr. Nijaza Durakovića, u nekadašnjoj Hastahani u prisustvu velikog broja građana kao brojnih zvanica. 

Prema riječima načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića naši sugrađani će u narednih 40 dana uživati u interesantnim sadržajima koji će im biti na raspolaganju.

- Siguran sam da će Hastahana, Park prof.dr.Nijaza Durakovića biti izbor za zabavu naših najmlađih sugrađana. Mi smo ovo priredili za građane Općine Centar ali dobro su došle naše komšije i sa lijeve i sa desne strane, iz Kantona Sarajevo, ali i šire. Mi ćemo biti dobri domaćini – kazao je Ajnadžić.

Ističe da će ledena ploha koja je inače najzanimljivija posjetiocima već sutra biti u funkciji, a od 1. januara do 10. februara naredne godine mladi će imati priliku besplatno klizati svakog dana od ujutru do navečer.

Ajnadžić je za narednu godinu najavio i proširivanje praznične čarolije na cijelo Sarajevo, na način da se sadržaji koji imaju u Hastahani biti i ispred BBI Centra i na platou Skenderija.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da je Holiday Market nastavak dobre saradnje i prakse između grada Sarajeva i Holiday Marketa.

- Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje grad Sarajevo provodi, a sve s ciljem da obogatimo zimsku, turističku ponudu Sarajeva i da svim građanima priuštimo sadržaje kakvi se viđaju u svjetskim i evropskim gradovima – kazao je Skaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.