SARAJEVO

U Katoličkom školskom centru "Sv. Josip" na Mejtašu: Đaci pripremili božićni humanitarni sajam

( I. Bandić/Avaz.ba)

I. B.

16.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Učenici i nastavnici sarajevskog Katoličkog školskog centra "Sveti Josip" danas su povodom nastupajućeg Božića pripremili prigodan program ali i tradicionalni školski humanitarni bazar.  

U prepunom holu, među brojnim posjetiocima u đačkim nastupima i izvedbama božićnih pjesama i programa uživali su i kardinal nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić te i Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH kao i uprava škole.

 U kratkom obraćanju nakon nastupa malog zbora, kardinal Puljić kazao je da je tokom priredbe "odmorio dušu" te je zbog tog pohvalio učenike koji su učestvovali programu. Da su dječiji nastupi bili odlični, kazao je za "Avaz" i veleposlanik Del Vechio koji je također uputio pohvale školskom rukovodstvu na prigodnom programu.

U školskom dvorištu KŠC-a na Mejtašu odmah nakon završetka priredbe, posjetioci su po simboličnim cijenama došli kupiti ukusne kolače, sokove, igračke te ostale sitnice poput dekoracija čime su također dali svoj doprinos na ovom prazničnom sajmu.

Dok su roditelji probali kafu, sokove i ćevape, najmlađi posjetioci su često plesali uz neke od božićnih i novogodišnjih pjesama sa razglasa, a društvo su im pravile bake i djedovi. Ako je suditi po atmosferi sa otvaranja sajma, organizatori će zasigurno biti zadovoljni posjećenošću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.