SREDNJOBOSANSKI KANTON

Dnevno prepješači i do 40 kilometara zbog treninga

N. BRADARIĆ

15.8.2017

Priča o Sifetu Hajdiću (17) je priča o velikoj ljubavi, trudu, volji i upornosti.

Naime, Hajdić, član Rukometnog kluba „Maglaj“, u posljednje vrijeme na treninge dolazi pješice i to iz 10 kilometara udaljenog sela Oruče. Donedavno ga je dovozio otac Rifet, međutim, zbog posla to više ne može, a kako je vrijeme ljetnog raspusta, ni autobuske veze između Maglaja i Oruča nisu tako česte.

Nema odustajanja

I na trening, na kojem smo ga mi posjetili, došao je među prvima. Kako nam priča, rukometom se bavi već šest godina, a počeo je trenirati još kao osnovac.

- Moj tadašnji nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja primijetio je kako igram rukomet i predložio mi da dođem na trening. Kada sam došao na prvi trening, desila se „ljubav“ i nisam odustao sve ove godine. Otac mi je bio velika podrška, godinama me dovozio na treninge u Maglaj, čekao me sat-dva dok traje trening, vrati me kući. Nikada mu to nije bilo teško ni mrsko – kazuje nam Hajdić.

Kako pred početak sezone maglajski rukometaši imaju i dva dnevna treninga, Sifet zna prepješačiti i 40 kilometara.

- Kada se nešto voli, nije teško. Ja, jednostavno, ne bih mogao zamisliti život bez rukometa. Na sva odricanja sam spreman - dodaje ovaj skromni mladić.

Član sekcije

Član je selekcije Škole rukometa RK „Maglaj“ selekcija 2000. i mlađi, a od prošle sezone bilježi nastupe i za prvi tim, što je za njega, kaže, velika čast koju mu je ukazao njegov trener Mahmut Obralić.

U Mješovitoj srednjoj školi je vrlo dobar đak. Nakon treninga malo kada zna za odmor jer pomaže svojim roditeljima u poljoprivrednim radovima.

Pohvale trenera

 Samo riječi hvale za njega ima i njegov trener Mahmut Obralić.

- Nesebično se daje, odlično organizira vrijeme tokom dana, veoma dobar je đak, sluša roditelje, a iz duše voli rukomet. Želja mu je da uspije na sportskom planu. Fasciniran sam njegovom voljom i željom prema sportu. Vjerujem u njegov uspjeh – ističe Obralić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.