SREDNJOBOSANSKI KANTON

U naselju Volijak otvorena ustanova za odgoj i obrazovanje djece: U vrtiću „Emina“ neće biti podjele djece po bilo kojem osnovu

U vrtić „Emina“ upisan 21 mališan

Piše: E. CRNKIĆ

9.9.2017

U cilju boljeg i kvalitetnijeg predškolskog obrazovanja, a i uredbom Ministarstva za obrazovanje Srednjobosanskog kantona o obaveznom predškolskom obrazovanju, Medžlis Islamske zajednice Jajce svečano je otvorio igraonicu i vrtić „Emina”, koji se nalaze u naselju Volijak. 

Moderno uređene prostorije

Velik doprinos

- Zahvalan sam svima onima koji su sudjelovali i dali dio sebe da bi izgradili ovaj vrtići i igralište.  

Danas smo ovdje da bismo našim najmlađima, našoj djeci omogućili da se druže, odrastaju i uče - rekao je na otvorenju vrtića Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam.

Hadžić: Zahvalan svima

Načelnik općine Jajce Edin Hozan izrazio je zadovoljstvo što je otvorena još jedna obrazovna ustanova u gradu.

- Ovo je, sasvim sigurno, veliki doprinos sveukupnom životu na području naše općine, posebno u oblasti predškolskog odgoja. Ovo je novi sadržaj društvenog karaktera koji je bio potreban ovom naselju, a svi dobro znamo da su velika čekanja u našem postojećem vrtiću - rekao je Hozan.

U vrtić „Emina” upisan je 21 mališan od 51, koliko ova ustanova može primiti.

- Nadam se da će ova ustanova biti mjesto odgajanja mnogih jajačkih generacija. Za sve nas ovo je poseban trenutak. Otvorili smo vrtić u kojem će svoje predškolsko obrazovanje stjecati sva djeca bez obzira na vjersku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost. Planski program neće se vezati ni za jednu religiju, već ćemo učiti kako postati bolji i pravedniji ljudi - rekla je direktorica vrtića Emina Muhić.

Vrtić je izgrađen uz pomoć mještana Volijaka, humanitarnih organizacija te Emine Mursel, koja je donirala većinu sredstava za izgradnju.

Muhić: Poseban trenutak

Medicinsko osoblje

Ova novootvorena ustanova zauzima površinu od 160 kvadrata, sve sobe su moderno opremljene i klimatizirane, a vanjski dijelovi i igralište su pod videonadzorom.

Osim odgajateljica, o jajačkim mališanima brinut će se i medicinsko osoblje te nutricionista.

Cijene usluga  

Cijene boravka u vrtiću kreću se od 3 KM za 1 sat do 13 maraka za cijeli dan. Poludnevni boravak s prijevozom od 10 do 14.30 sati košta 110 KM mjesečno, a bez prijevoza 90 KM. Cjelodnevni boravak za jaslički uzrast košta 170 KM mjesečno, a za vrtićki 150 KM. Dodatna usluga kursa engleskog jezika košta 15 KM mjesečno. Svi zainteresirani više informacija mogu dobiti na brojeve telefona 061/055-380 ili 063/181-183.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.