SREDNJOBOSANSKI KANTON

Dželilović: Ujedinimo se i radimo na prosperitetu naše domovine

Az. M.

25.11.2017

U povodu Dana državnosti BiH, delegacije Općine Bugojno, političkih stranaka i boraca te građani Bugojna odale su počast poginulim borcima polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje.

Cvijeće je položeno ispred spomenika kod bugojanske Gimnazije, ispred bisti narodnih heroja Mahmuta Bušatlije, Stipe Đereka i Vojina Paleksića, potom na spomen-obilježja u Parku poginulih branilaca Bugojna, te ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja, gdje je proučena Fatiha pred duše šehida .

Ispred bugojanske Gimnazije prisutnima je govorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, koji je ukazao na značaj 25. novembra, Dana državnosti.

Ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja obratila se Đemka Dželilović, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

Često se zapitam gdje je nestala ljubav, poštovanje, bliskost, uvažavanje, što nas je sve zajedno krasilo u vrijeme kada nam je bilo najteže, u proteklom ratu i periodu od 1992. do 1995. godine. Kuda smo krenuli i kuda nas vodi nejedinstvo, neuvažavanje... Ja molim sve političke opcije da se ujedinimo i da radimo na prosperitetu naše zemlje, za bolje sutra naše omladine, u ime onih koji su dali svoje živote za ovu otadžbinu, ali i u ime onih koji su ponosno gazili po vrletima ove naše domovine – poručila je Dželilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.