TUZLANSKI KANTON

Srebrenik: Na bazene u Ormanici dolazi cijela sjeveroistočna Bosna

O. MUJKIĆ

10.8.2017

Stanovnici Srebrenika, u kojem, nakon kratkotrajnog osvježenja, dnevna temperatura ponovo dostiže skoro 40 stepeni, spas od pravih tropskih vrućina pokušavaju pronaći u brojnim kupalištima u Srebreniku i okolici.  

Ustaljena tradicija

Po već ustaljenoj tradiciji, najveći broj kupača iz ovog grada u ove vrele avgustovske dane okuplja se u Sportsko-rekreativnom centru „Orion“ u Ormanici. Izgrađen prije desetak godina u predivnom prirodnom ambijentu u blizini magistralnog puta Tuzla - Orašje, desetak kilometara sjeverno od Srebrenika, kupačima iz ovog grada i okolice nudi raznovrsne sadržaje.

U velikom sportsko-rekreativnom kompleksu dominira vještačko jezero koje se čistom vodom snadbijeva iz obližnjeg planinskog potoka. Kupačima su na raspolaganju i bazeni za djecu i neplivače, a nakon izlaska iz vode posjetioci spas od nesnosnih vrućina i osvježenje mogu pronaći i u hladovini velike ljetne bašte koja raspolaže sa preko 400 mjesta. Ljubiteljima sporta i rekreacije na raspolaganju su i lijepo uređeni sportski tereni za odbojku na pijesku, košarku, rukomet i ostale sportove.

Zahvaljujući bogatoj i raznovrsnoj ponudi, Sportsko-rekreativni centar „Orion“ u ove vrele ljetne dane postao je nezaobilazna destinacija za kupače iz sjeveroistočne Bosne, ali i veliki broj naših građana iz dijaspore koji godišnje odmore provode u svom rodnom kraju. Velike gužve ovih ljetnih dana vladaju i na Gradskim bazenima u Srebreniku.

Djeca i neplivači

U kompleksu smještenom kod Gradskog stadiona u blizini centra grada kupačima je na raspolaganju veliki olimpijski bazen i bazeni za djecu i neplivače te niz drugih sportsko-rekreativnih sadržaja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.