TUZLANSKI KANTON

Održana 6. tuzlanska biciklijada: Preko tri hiljade rekreativaca biciklom prešlo 14 kilometara

A.H

27.8.2017

U Tuzli je danas pod sloganom „U voljenom gradu svi na biciklijadu“ održana šesta po redu tuzlanska biciklijada, na kojoj je učestvovalo preko 3000 rekreativaca iz Tuzle i drugih gradova TK i šire.  

Start biciklijade bio je u 11 sati, na južnoj magistrali u tuzlanskom naselju Stupine, odakle je najprije startalo nekoliko stotina najmlađih učesnika biciklijade, nakon čega su krenuli i ostali učesnici koji su nakon pređenih 14 kilometara staze, na cilj stigli negdje oko 12 sati.

Ono što je izazvalo simpatije mnogih, jeste da su se i na ovogodišnjoj biciklijadi pojavile cijele porodice, zatim mnogi tuzlanski rekreativci u poznim godinama života, kao i oni kojima bicikl i nije baš redovno prijevozno sredstvo u gradu.

I ovogodišnja biciklijada nije bila takmičarskog karaktera, jer je osnovna namjera organizatora bila druženje uz podizanje svijesti o rekreativnom biciklizmu. 

 Kako je kazao Edin Mukinović iz Biciklističkog kluba Tuzla, cilj je promovirati zdrav život, druženje, ali i animirati gradske vlasti za izgradnju biciklističkih staza u gradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.