Skijalište ''Karaula'' nalazi se 45 kilometara južno od Tuzle

Uređenje jedine zimske destinacije za skijanje na području TK: Obnovljena zgrada skijališta kod Kladnja

Autor: E. SKOKIĆ
07.09.2017 22:28
A
A
A

Jedino skijalište na području Tuzlanskog kantona ''Karaula'', koje se nalazi u Kladnju, 45 kilometara južno od Tuzle, u predstojeću sezonu ući će s adaptiranom zgradom. 

Uređena fasada

Naime, prethodnih mjeseci urađena je fasada na ovom objektu, a u narednim danima završit će se unutrašnji radovi na restoranu, mokrim čvorovima i smještajnim kapacitetima.

- Posjetioci će na raspolaganju imati sve ono što je potrebno jednom skijalištu - mini restoran brze prehrane, prostor za iznajmljivanje skija, suvenirnicu, prostoriju za prvu pomoć, restoran, sobe za spavanje... - kaže Dragana Čaušević, direktorica JP ''Karaula''.


  • Obnovljena zgrada: Privode se kraju unutrašnji radovi
    Obnovljena zgrada: Privode se kraju unutrašnji radovi

Radovi koji se privode kraju koštat će oko 40.000 KM, a sredstva su osigurana iz fondova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva kulture i sporta FBiH te Ministarstva turizma i okoliša FBiH.

Zimske radosti

Inače, prošle godine za četiri sedmice, koliko je trajala sezona, ski-lift na ''Karauli'' posjetilo je oko 1.000 skijaša, dok je broj onih koji su uživali u zimskim radostima u ovom kompleksu oko 4.000.