TUZLANSKI KANTON

Gračanica: Općina asfaltirala ulicu i ostavila je bez ijednog saobraćajnog znaka

Mjesto gdje se ne poštuje puna linija ( H. Čalić)

H. ČALIĆ

16.10.2017

Kada je prošle godine iz općinskog budžeta proširena, pa asfaltirana ulica Hajrudina-Džebe Bajbage na ulazu u Gračanicu sa zapadne strane, organizirano je narodno veselje. Niko tada nije ni slutio da će nova ulica građanima donijeti breme problema.

U ovoj ulici, kojom vozači jure kao "kamikaze", dogodile su se tri teške saobraćajne nesreće. Bilo je i automobila na krovu, pa građani strahuju za svoju i sigurnost svoje djece. Oni su općinskim organima pisali peticiju, a na sjednici OV postavljeno je vijećničko pitanje i zahtjev izvršnoj vlasti, da na novoj ulici postave saobraćajne znake (za sada ih nema nijednog, op.a.), prije svih usporivače brzine.

Što je najgore, krećući se iz pravca Doboja magistralnim putem, vozači ne poštuju punu liniju, pa skreću u pomenutu ulicu, kako bi skratili put. Time čine teške saobraćajne prekršaje, a na tom mjestu nedavno se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestovala tri putnička i teretno vozilo u kojoj je smrtno stradao muškarac iz Bosanskog Petrova.

Dakle, za rješenje problema za bolju sigurnost učesnika u saobraćaju i sigurnost pješaka ne trebaju velike pare, već samo dobra volja onih u Općini Gračanica koji su plaćeni za ovaj posao.

Građani pišu peticije, vijećnici postavljaju pitanja, niko ništa ne preduzima

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.