TUZLANSKI KANTON

Predstavljen novoizabrani Gradski odbor SBB Tuzla

Fena

17.10.2017

Savez za bolju budućnost (SBB) Tuzla izabrao je novi Gradski odbor koji ima 33 člana. Za predsjednika ovog odbora izabran je Nedžad Hamzić, a za potpredsjednika Elvir Kasumović.

U narednom periodu bit će izabran Izvršni odbor i još dvoje potpredsjednika.

U saopćenju iz ove stranke se navodi da je Gradski odbor SBB, nakon okončanja lokalnih izbora, počeo pripremu za unutarstranačke izbore u kojima je učestvovalo oko 1.500 članova stranke.

Skupom koji je kao Izborna skupština organizirana uz prisustvo više od 420 članova, okončan je izbor članova Gradskog odbora.

Iz SBB-a izražavaju zadovoljstvo zbog stalnog povećanja broja članova u Tuzli, te dodaju da im sada predstoji ozbiljan rad, jer su "praktično ušli u predizbornu kampanju“.

Navode da će se posvetiti svim značajnim pitanjima koji muče njihove sugrađane, kao što su izgradnja poslovne zone, stvaranje više radnih mjesta, rješavanje problema grijanja, više prostora za slobodno vrijeme, poboljšanje sportske infrastrukture i vraćanje sportskog imidža gradu Tuzla.

Insistirat će i na popravci fasada i utopljavanju zgrada u Tuzli, na energetskoj efikasnosti, na rješavanju nedostatka prostora za boravak najmlađih sugrađana u jaslicama i obdaništima, zaštiti tradicionalnih industrijskih pogona i nezaštićenih radnika.

Također će se zalagati za poboljšanje putne infrastrukture, za čist zrak i za sva druga pitanja koja im sugrađani naznače kao bitna za poboljšanje uslova života u Tuzli, saopćeno je iz ove stranke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.