TUZLANSKI KANTON

Uklonjeni transparenti prevarenih stanara tuzlanske zgrade

Avaz.ba

29.10.2017

Već deset godina u Tuzli traje agonija kupaca stanova poznate zgrade “15. maj” na Brčanskoj Malti čija izgradnja nikada nije završena iako je započeta još 2007. godine.

Ogorčeni stanodavci pripremili su krivičnu pijavu protiv izvođača radova – firme Giprom i Direkcije za izgradnju. Stanodavcima, odnosno kupcima stanova u zgradi „15 Maj“ kraj njihove agonije se ne nazire posebno nakon što su ih Uprava za indirektno oporezivanje i Porezna urava obavijestile da je ova zgrada zapravo pod hipotekom.

Brojni stanodavci, kako piše Tuzlanski.ba, izgubili su povjerenje u pravosuđe jer iako je kriminal očit, odgovornih još uvijek nema. Stanodavaci su ranije još najavili ispisivanje transparenata na zgradi, a neki od njih su i ušli u stanove kako bi spasili svoju imovinu.


Na zgradi su osvanuli transparenti sa natpisima: “Tužilaštvo šuti, gdje su naše pare” i “Hvala gradonačelniče, niste ispunili obećanje!”.

Jedan od kupaca stanova poslao je fotografije uz komentar: “Toliko o slobodi izražavanja nezadovoljstva kupaca. Jedan transparent su uspjeli skinuti ali ovaj je bio samo u pokušaju skidanja“. 

Javno iskazivanje nezadovoljstva kupaca je okončano u rekordno brzom roku, u kojem roku će biti riješena agonija koja traje već deset godina i kakav epilog će biti, ostaje da se vidi…


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.