TUZLANSKI KANTON

U Tuzli najviše zamjerki za trošenje novca od ekoloških naknada na ime rada TE Tuzla

Piše: M. Mu.

1.11.2017

Vijećnici Gradskog vijeća (GV) Tuzla usvojili su na jučerašnjoj sjednici nacrt budžeta Grada Tuzle za 2018. godinu u iznosu od skoro 53,3 miliona KM i nacrt odluke o izvršenju budžeta za isti period.  

Usvojen je i izvještaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Iako su nacrt budžeta i nacrt odluke o izvršenju budžeta za 2018. godinu usvojeni jednoglasno, opozicija je imala puno primjedbi. Najviše zamjerki uputili su na trošenje novčanih sredstava dobivenih od naknada zbog rada Termoelektrane (TE) Tuzla, naglašavajući da se nedovoljno novca ulaže u razvoj mjesnih zajednica koje se nalaze u neposrednoj blizini TE Tuzla, u prvom redu Šićkog Broda i Bukinja.

Jučerašnjoj sjednici prisustvovali su i stanovnici Bukinja i Šićkog Broda, koji su negodovali prilikom jednog od izlaganja gradonačelnika Jasmina Imamovića, nakon čega je gradonačelnik pozvao radnike osiguranja, tražeći od njih da reagiraju.

Tome se oštro usprotivio SBB, čiji su vijećnici u znak protesta nakratko napustili sjednicu. Nakon što je predstavnik osiguranja napustio salu, vijećnici SBB-a su se vratili.

- Prema poslovniku, gradonačelnik je gost, kao i svi ostali. Nije imao pravo pozivati osiguranje, to pravo ima predsjedavajući Gradskog vijeća. Ovim činom gradonačelnik je povrijedio dignitet, prije svega, predsjedavajućega, zamjenika i svih nas u Vijeću - kazao je Elvir Kasumović, predsjednik Kluba SBB-a u GV Tuzla.

Vijećnici su jučer, između ostalog, dali saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji gradskih organa uprave i stručnih službi grada Tuzle.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.