TUZLANSKI KANTON

„Komunalac“ spreman za zimsku sezonu: Ove godine Tuzlu će od snijega čistiti deset vozila

Prošle godine imali manje vozila na raspolaganju

Piše: M. Mu.

14.11.2017

Sudeći prema najavama, Javno komunalno preduzeće (JKP) „Komunalac“ Tuzla predstojeću zimsku sezonu dočekuje spremnije nego ikad.  


Nove mašine

Naime, zahvaljujući Gradskom štabu civilne zaštite, Gradu Tuzli, ali i naporima preduzeća, ove zime ulice grada soli čistit će četiri nove mašine, i to dva traktora i dva kamiona, s kompletnom opremom za zimsko održavanje.  

Ako se zna da su ranijih godina u vrijeme intenzivnih snježnih padavina na ulicama bila samo četiri vozila, da su se građani žalili na neočišćene trotoare i ulice u padinskim dijelovima grada i pješačkim zonama, očekuje se da Tuzlaci ove godine nemaju problema sa snijegom, jer će, prema najavama iz „Komunalca“ , ulice čistiti deset mašina.

- Ukoliko bude većih padavina i proglasi se elementarna nepogoda, a mi ne budemo u mogućnosti da odgovorimo situaciji, u tom slučaju vozila i drugih javnih preduzeća bit će stavljena na raspolaganje - kaže Admir Bećirović, direktor JKP „Komunalac“.

Prema njegovim riječima, sa deset vozila, koliko će ove godine čistiti oko 700 kilometara saobraćajnica, situacija će biti puno bolja i ulice čišće.

Dvije vrste

- Imamo dovoljno opreme i ljudstva. Nabavili smo posipni materijal - so i rizlu. Osigurali smo dvije vrste granulacije - sitniju i krupnu. Jedna je tuzlanska, a druga morska so. Bit će dovoljno posipnog materijala i soli, koju ćemo, kao i ranijih godina, dijeliti mjesnim zajednicama - ističe Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.