TUZLANSKI KANTON

Ženska odbojkaška akademija "Mikas": Približno 50 djevojčica počinje trenirati

A.Bajrić

M.Mu

16.12.2017

Početkom naredne godine u Srebrenice će početi sa radom Ženska odbojkaška akademija „Mikasa“ koja bi trebala okupiti pedesetak djevojčica iz ovog grada, ali i okolnih mjesta.

Radi se o projektu „Inkluzija djece Srebrenice u procese modernih gradova BiH“, koji vodi Tuzlak Almir Žilić te koji je prepoznat od strane Ambasade SAD –a u BiH, Vlade Tuzlanskog kantona i uspješnih Podrinjaca.

Ovaj pilot projekt trebao bi trajati godinu dana, a svim polaznicama Akademija „Mikasa“ i prijatelji projekta obezbjedit će besplatnu opremu, prijevoz, stručnu pomoć te treninge koji će se održavati svake sedmice. 

Polaznice će voditi akreditovani treneri, koji će im osim sportskog duha, pokušati prenijeti i znanja o zdravoj prehrani, važnostima fitnesa i drugim temama.

- U narednih mjesec-mjesec ipo imamo u planu da otvorimo produžnicu u Srebrenici. To je možda najvći projekt ove vrste u posljednjih petnaestak godina tamo. Sa ženskom djecom u ovom dijelu zemlje vrlo malo se radi, to želimo da promijenimo. Mislim da u Srebrenici postoji velika zainteresiranost ženske djece za sporta. Danas smo ih doveli ovamo da vide kako to sve funkcionira. Odvest ćemo ih na dva pokazna treninga u Akademiju – kaže Almir Žilić, inicijator projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.