ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Praznično raspoloženje u Maglaju: Grad u bojama državne zastave

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

N. Br.

1.3.2017

Nizom sadržaja u Maglaju je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Grad je u bojama bh. zastave, a najveća uljepšava staru maglajsku Gradinu.

Brojne delegacije položile su cvijeće na centralno spomen obilježje šehidima, poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana.

Održana je i svečana akademija, a djeca i mladi Maglaja, svojoj domovini veliki praznik čestitali su najljepšim pjesmama.

Organizatori su bili općina Maglaj i Opća biblioteka, a program su učinili posebnim članovi hora "Prve osnovne škole Maglaj" pod rukovodstvom nastavnice Ermeline Smajlagić, mali hor Osnovne škole "Maglaj" s nastavnicom Esenom Ruvić i učenici Gimnazije "Edhem Mulabdić".

svecana-akademija

Svečanost je bila prilika i da se proglase najbolji radovi koji su pristigli na konkurs maglajske biblioteke, a tema je bila "Patriotizam nije samo riječ".

Nagrade su dobili: Dijana Beganović, Adna Međić, Emin Lepić, Ema Brljak, Mahir Rešidović, Delila Bašić, Amina Ćatić, Dženita Mujaković, Tarik Alić, Nermina Hasičević, Amna Mehinagić, Ajla Sejemnović, Belma Hasanbašić, Nadira Hrnčić i Zerina Čabrić.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.