ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Mališanima iz socijalno ugroženih porodica omogućili odlazak na more

Udruženje je i prošle godine organiziralo sličnu akciju

Piše: M. HODŽIĆ

12.8.2017

Bh. građani u dijaspori, od Australije, preko Skandinavije, do Amerike, kao i građani Mostara, udružili su se i ove godine putem društvenih mreža u humanitarnu akciju Udruženja „Zajedno za naš grad“ koja ima za cilj omogućiti najmlađoj raji iz Mostara, koja dolazi iz socijalno ugroženih porodica, da ode na more.  

Dječiji osmijeh

Već treću godinu zaredom ovo udruženje provodi ovu akciju, a ovoga vikenda u Neum će na more odvesti 30 mališana iz socijalno ugroženih porodica, Dječijeg doma, kao i djecu samohranih roditelja.

Hvale vrijedna akcija kojoj je jedini cilj izmamiti dječiji osmijeh započela je nedavno prikupljanjem sredstava, a kako nam je kazao predsjednik Udruženja Nermin Mehić, zahvaljujući uplatama njihovih članova iz Mostara te dijaspore, ona je uspješno privedena kraju.

- Lani su s djecom išle i njihove majke, a ove godine odlučili smo voditi samo mališane jer želimo što više njih da povedemo. Mi ćemo brinuti o njihovoj sigurnosti i svemu ostalom, a u Neumu smo im priredili pravu gotivu, hotelski smještaj i brojne druge sadržaje. Njihovo je samo da krenu s nama, ni kupaće gaćice, što se kaže, ne moraju nositi - govori nam Mehić.

Veliko zadovoljstvo

 Dodaje da nema većeg zadovoljstva od sreće ovih mališana koji danima s nestrpljenjem čekaju polazak na more.

Nova avantura

- U grupi je i troje djece bez roditeljskog staranja iz Egipatskog sela, a sva djeca su uzrasta od 10 do 15 godina. Raduju se što će ponovo s nama na more. Ako bude kiše, pobrinut ćemo se da odemo negdje na izlet, čisto da im ne propadne ova avantura - navodi Mehić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.