ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče: Najuspješnija ekipa MZ Željezno Polje

Avaz.ba

15.8.2017

Finalnim susretom ekipa Željeznog Polja i Ljubne završen je 7. malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče. Ovogodišnji pehar za najbolju ekipu otišao je u ruke MZ Željezno Polje, koja je u finalu nakon penal-završnice pobijedila ekipu Ljubne. Treće mjesto pripalo je ekipi MZ Selišta.

Najboljim igračem i golmanom turnira proglašeni su članovi pobjedničke ekipe Armin Tutnjić i Emir Čolić. Najbolji strijelac turnira bio je Kristijan Jukić, a nagradu za fer-plej dobila je ekipa MZ Donja Ozimica.

Na turniru, koji je trajao skoro mjesec, nastupilo je 29 ekipa raspoređenih u osam grupa. Ekipe su se borile za nagradni fond u iznosu od 2.850 KM. Pobjedniku turnira MZ Željezno Polje pripala je novčana nagrada organizatora od 1.500 KM, drugoplasirana ekipa osvojila je 750, a trećeplasirana 450 maraka. Najboljima su pripali pehar i medalje.

Prosidba na terenu

Finalni susret ostat će upamćen i po jednom kuriozitetu. Naime, prije početka finalnog susreta pred prepunim tribinama najbolji igrač turnira, Armin Tutnjić, isprosio je ruku svoje djevojke Selme Hasanbašić. Nakon pristajanja, uslijedio je gromoglasan aplauz publike i skandiranje u znak podrške budućim mladencima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.