J. Hadžić/Avaz.ba

J. Hadžić/Avaz.ba

Bajram u zeničkom Domu za djecu bez roditeljskog staranja: Mališani s nestrpljenjem čekali ručak i podjelu paketića

Autor: J. Ba.
01.09.2017 13:49
A
A
A

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju najveći blagdan, Kurban-bajram. 


Porodice se okupljaju i uživaju u bajramskoj trpezi, djeca se raduju darovima i "bajram banci" a domovi blistaju čistoćom.


Bajram se slavio i u jednoj velikoj i malo drugačijoj porodici u Zenici.


Dječiji dom "Dom porodica" je i ove godine organizirao tradicionalni ručak za svoje štićenike, kao i dodjelu paketića za najmlađe.


Direktorica Draženka Subašić je za portal Avaz.ba rekla da je jako sretna što su bili u mogućnosti i ove godine obradovati svoje štićenike.


Direktorica Draženka Subašić

- Ručak je organiziran od strane više donatora, uz svečani ručak biti će podijeljeni i paketići, a štićenici doma su pripremili i recitaciju i izvedbu ilahije kako bi se na svoj način zahvalili svima koji su ovaj dan za njih učinili posebnim, kaže Draženka.


- Bajram je porodični praznik, a ručak i dodjela paketića je upravo organizirana kako bi i oni osjetili kako je to Bajram provesti sa porodicom i kako bi se još više zbližili sa vaspitačicama i svojim vršnjacima, nastavlja direktorica.

Vaspitačica Almina Huseinović

Vaspitačica Almina Huseinović nam je otkrila da su djeca bila jako nestrpljiva kada su saznali da će dobiti paketiće.


- Djeca su se jako obradovala, sa nestrpljenjem su čekali ručak i podjelu paketića. Željeli su da znaju šta su dobili - kaže Huseinović.