ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Organiziran Oldtimer show u Žepču: Atraktivna izložba višedecenija starih automobila

Najstari automobil na izložbi Renault iz 1935.godine ( R.Agić/ Avaz.ba)

Piše: R.Ag.

24.9.2017

U Žepču je danas ( 24.09) na platou trgovinskog centra „Armani Trade“ održan „ Oldtimer show“ izložba starih automobila. 

Pozivu organizatora na Oldtimer izložbu u Žepču odazvali su se vlasnici starih automobila iz Hrvatske i Bosne i Hrecegovine. Izložba je privukla veliki broj posjetilaca,ali osoba iz svijeta automobilizma. 

Na izložbi četverotočkaša starih po nekoliko decenija,predstavio se 21 izlagač sa 28 automobila.Najstariji izloženi automobil bio je Renault iz 1935.godine a koji je u vlasništvu poznatog žepačkog zaljubljnika u starine Mladena Cvitanovića iz Donje Golubinje. 

Svojom ljepotom najviše pažnje privukao „ Bulldog „ vlasnika Ramiza Dendića

Pažnju posjetilaca svojom ljepotom posebno mališana najviše je privukao četiri decenije star crveni „ Bulldog“ vlasnika Ramiza Dendića.

Među „starim“ četverotočkašima, našli su se i primjerci dobro očuvanih dvotočakaša. 

Jedan od primjeraka starih motocikala, koji je plijenio pažnju svojim izgledom ali i godinom proizvodnje bio je i motocikl iz 1954.godine vlasnika Nezira Maglića iz Žepča.Raritete vezan za ovaj „ stari“ motor je da ga je sadašnji vlasnik kupio u salonu polovnog namještaja. Maglić inače poznati žepački automehaničar kaže da ima jako mnogo ponuda za njega,ali da ga ne želi prodati jer kako kaže u šali istog su godišta, pa kada se voze zajedno imaju 128.godina. 

Organizator izložbe TC „ Armani Trade“ organizovao je i roštiljijadu i degustaciju pića za sve učesnike i prisutne goste a cilj organizatora je da ova izložba postane dio tradicije ove kompanije i grada Žepča. Nakon izložbenog dijela , sva vozila u voznom stanju prodefilovala su ulicama Žepača što je izazvalo veliku pažnju i interesovanje građana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.