ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Održan komemorativni skup povodom smrti Ezhera Eze Arnautovića

J. Hadžić/Avaz.ba

E. D.

30.9.2017

Komemorativni skup povodom smrti Ezhera Eze Arnautovića, prijeratnog predsjednika Skupštine Opštine Zenica, održan je danas u prepunoj velikoj sali Grada Zenica. Podsjetimo, Ezher Ezo Arnautović jedan je od najuspješnijih zeničkih načelnika, a umro je jučer u 92. godini života. 

Na skupu su, između ostalih, govorili dr. Ibrahim Šišić i Refik Lendo, aktuelni načelnik općine Novi Travnik i ratni saobrac Eze Arnautovića.

Šišić je, između ostalog, rekao da nije bio njegov vršnjak niti saradnik pa su njegova znanja o Ezheru Arnautoviću više posredna.

- O Ezi Arnautoviću saznavao sam više iz priča običnih ljudi. Imao sam priliku nekoliko puta i razgovarati lično sa Ezherom Arnautovićem. Mogu reći da je osvajao srca ljudi i pri jednom susretu. To je osoba koje je plijenila svojom dobrotom. Ezo nije rođen u Zenici. On je ponikao u Travniku ali je bio neko ko se primio u ovom gradu.

Zenica je prije Eze bila radnička spavaonica bez puno duha i malo budućnosti. Učinio je Zenicu gradom, mjestom gdje čovjek može živjeti i ostvariti puninu svog života – rekao je Šišić.

Rahmetli Arnautović, prije Zenice, bio je načelnik Novog Travnika i Travnika.

Aktuelni načelnik Novog Travnika Refik Lendo bio je ratni drug Eze Arnautovića, a za njega je rekao da je bio jedinstvena osoba u ovom gradu i šire.

- Ezo je bio prijatelj mog rahmetli oca. Od 1993. godine smo se počeli više družiti. Od zgrade opštine, Doma kulture, hotela, zadruga, puteva, sve je to Ezo uradio u Novom Travniku. On je bio žrtva, ali i heroj sistema. Bio je pun ideja. Zalagao se za ovu državu, za ove gradove, za ove ljude – kazao je Lendo.

Dženaza Ezheru Arnautoviću klanjat će se danas poslije ikindije namaza u 16 sati ispred Sultan Ahmedove - Čaršijske džamije u Zenici, a ukop će biti obavljen na Gradskom groblju Prašnice.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.