ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Sutra počinje bh. sajam ZEPS 2017

J. Hadžić

Piše: E.D.

2.10.2017

Sve je spremno za 24. generalni bh. sajam ZEPS, koji će od 3. do 7. oktobra biti održan na Kamberovića polju u Zenici.

Ovim povodom danas je održana pres-konferencija, na kojoj su medijima predstavljeni osnovni podaci o sajmu. Svoje proizvode ukupno će izlagati 587 izlagača iz 26 zemalja, što je za 9 posto više izlagača nego prošle godine. 

Direktor sajma ZEPS Vedad Šestić rekao je da su i ove godine kao i do sada pripremljene brojne nagrade. Najuspješnijem izlagaču bit će dodijeljena nagrada "Ruža ZEPS-a".

- Ukupno je 18.000 kvadratnih metara izlagačkog prostora. Iz BiH je 355 izlagača, a iz inostranstva 232. Najavljene su brojne kolektivne posjete, a očekujemo između 35-40 hiljada posjetilaca.

Sajam će se održavati u 12 sajamskih blokova, a potencirat će se energetika, ekologija, poljoprivreda, prehrana i informatika. Ceremonija otvaranja počinje sutra u 11 sati, a sajam će otvoriti predsjedavajući Vijeća Ministara BiH Denis Zvizdić. Na ceremoniji otvaranja govorit će i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Miralem Galijašević, premijer ZDK, Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Fadil Novalić, Premijer FBiH i Ismir Jusko, Ministar prometa i komunikacija BiH.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.