ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZDK: Značajno smanjeni troškovi za telefon i internet u školama

Fena

13.10.2017

Ministarstvo za obrazovanje nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona informiralo je Vladu ZDK o svim realiziranim aktivnostima na uvođenju jedinstvene telefonske platforme, tzv. IP Centrex usluge BH Telecoma, u cilju ostvarivanja kvalitetnijih telefonskih i internet veza budžetskih korisnika iz nadležnosti ovog ministarstva.

U informaciji je prezentiran način kojim će se izvršiti tehničko objedinjavanje, odnosno povezivanje telefonskih i internet priključaka svih osnovnih i srednjih škola sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Troškovi za telefon i internet u svim školama na području Zeničko-dobojskog kantona do sada su na godišnjem nivou iznosili 199.580 KM, a poslije obavljenih aktivnosti na objedinjavanju telefonskih priključaka svih osnovnih i srednjih škola sa područja Zeničko-dobojskog kantona, uvođenjem IP Centrex usluge, troškovi telefona i interneta na godišnjem nivou smanjeni su na 126.100 KM, što znači da su ostvarene uštede na troškovima telefona i interneta na godišnjem nivou u iznosu od 73.480 KM ili 37 posto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.