ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

U Zenici puštena prva od 60 planiranih besplatnih WiFi pristupnih tačaka

Fena

1.11.2017

U seoskoj mjesnoj zajednici Orahovica kod Zenice, danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, pustio u funkciju WiFi HotSpot pristupnu tačku, koja će svim korisnicima omogućiti besplatno korištenje interneta. 

Riječ je o prvoj besplatnoj WiFi tački u okviru projekta kojeg Grad Zenica realizira s kompanijom "BH Telecom", s ciljem poboljšanja uvjeta života stanovništva na području cijelog grada.

- Internet je danas potreba, a na žalost mnogi naši građani nisu u prilici da plate sebi ovu uslugu. Želja nam je da u sve mjesne zajednice dovedemo besplatan WiFi signal i s ciljem kvalitetnijeg života to ćemo i uraditi. Građani Zenice trebaju znati, da za ove usluge iz gradskog budžeta neće biti potrošena niti jedna marka. Naprotiv, s kompanijom "BH Telecom" smo postigli mnogo povoljniji ugovor za Grad, imat ćemo savremenije centrale i telefone, a u cilju smanjenja troškova sve mjesne zajednice u kojim postoji tehnička mogućnost biti će uključene u novi IP Centrex sistem telefonije Gradske uprave Zenica - rekao je gradonačelnik Kasumović.

Do kraja ovog mjeseca u funkciju će biti stavljeno više od 60 besplatnih WiFi pristupnih lokacija, a mjesta na kojima su postavljene WiFi HotSpot pristupne tačke, izabrana su u koordinaciji s povjerenicima mjesnih zajednica.

Projekt besplatnih WiFi HotSpot lokacija nastavit će se i u narednom periodu, a cilj gradske uprave je pokriti što veću teritoriju s besplatnim WiFi signalom koji ima slobodan pristup bez potrebe za ukucavanjem pristupne šifre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.