ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Brezani duguju skoro milion KM za vodu

Piše: Az. K.

16.11.2017

Stanare nekoliko zgrada u Brezi prethodnih dana zatekla je informacija o isključenju vode u stanovima zbog neizmirenih dugova njihovih komšija. Mnogobrojni stanari pomislili su da će oni morati ispaštati zbog nemara drugih, ali direktor Javnog preduzeća „Komunalno“ Enver Hadžiahmetović objasnio je o čemu se zapravo radi.  

Hadžiahmetović je kazao da je stanje katastrofalno i da postoji veliki broj dužnika i da su oni kao firma dužni da reagiraju.

Hadžiahmetović: Isključenje krajnja opcija

- Ukupna dugovanja korisnika iznose 983.000 maraka i to samo korisnika koji su dužni više od 200 maraka. Poslali smo 580 opomena pred isključenja. Mi zapravo pozovemo korisnika i s njim porazgovaramo, a ljudi tada često spominju i ratna dugovanja, dugove prethodnih korisnika stanova i kuća. Često dijelimo cijele iznose napola i od građana tražimo da tako plate i dajemo im i mogućnost plaćanja na rate - rekao je Hadžiahmetović te dodao da postoje korisnici koji pristanu na to, ali i oni koji ne pristanu.

Direktor „Komunalnog“ također je istakao da u trenutnoj fazi ne žele isključivati vodu, a da nisu obavili razgovor i da je to krajnja opcija.

- Nekoliko zgrada u Brezi je dobilo opomene, ali još nikome nije isključena voda. Nećemo isključivati svim stanarima, nego samo dužnicima. Ako treći sprat ne plaća i ako dođe do isključenja tu, mi ćemo zamoliti ostale stanare koji vode taj dan neće imati nekoliko sati za strpljenje dok se premoste cijevi na drugi sprat - naveo je Hadžiahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.