SEJO BOY: Uloga oca me nije promijenila

Autor: Expressmag.ba
12.01.2018 22:36
A
A
A

Sejo Boy i Semir Jahić pjesmom „Ostavila mi“ napravili su odličan posao, a svi su vjerovali da imaju hit. Pjesma je za kratko vrijem osvojila publiku. 

Sejo nam priča o tome kako je došlo do saradnje, koliko ga je prominila uloga oca i kako je uskladio privanti i poslovni život. Pjevač kaže da kod njega sve funkciniše savršeno, a supruga Alisa i sin Davud su prioriteti.

Jesi li očekivao uspjeh dueta “Ostavila mi” ?

-Iskreno, jesam. Od prvog dana kada sam počeo da je radim vjerovao sam u njen uspijeh.

Zašto baš Semir Jahić?

-Prvi razlog je taj što je odličan pjevač. Drugi je taj sto je iz Bosne. Zamislite da neko pjeva “hej druže, hej jarane” a nije Bosanac! Želim dodatno da pomognem jednoj bitnoj stvari, a to je da se bosankohercegovačka muzička scena još više „probudi“ i bude aktivna. Mislim da su pjevači već odradili svoj dio posla, a to znaci da su danas formirani glasovi koji „ubijaju“ kako pjevaju. Čekamo još da mediji konačno shvate da u komšiluku imaju strašne talente kojima treba dati medijski prostor. Semir je jako kulturan i dobar momak i drago mi je što smo udružili snage

Da li u pjesmi ima autobiografskih elemenata?

-“Ostavila mi, da me bole rane, ostavila mi ključ za sve kafane” itd… Suštinski pjesma govori o tome kako dva jarane pate za djevojkom. Da li kod Semira ima autobiografskih elemanta i neka priča iz njegovog života, zaista ne znam, ali što se mene tiče ostavljao sam i bio ostavljen. Sve je to život, sasvim prirodna stvar kroz koju mora svako proći.

Nije te dugo bilo na estradi. Zbog čega?

-U moru pjevača čini mi se da su i mediji malo pogubili konce i više ne stižu da uprate ko šta radi. Ja sam i dalje tu, redovno snimao pjesme, albume. To sto više ne želim da pravim neke klinačke skandale, ne znači da me nema. Nije me bilo u medijima, ali sam radio. Narodu je zanimljivije da objavite kako smo se ja i Semir potukli, recimo, umjesto što smo novom pjesmom pogodili ukus publike, ili žargonski rečeno „ubili“.

Koliko je danas drugačija estrada?

-Kada sam 2005. godine snimio pjesmu “Hoću na tvoje rame” pravila su bila skroz drugačija. Tada se znalo ko ima hit on radi, važi za nekoga. Danas je to malo izopačeno. Danas je mjerilo hita koliko pregleda ima neka pjesma na Jutjubu, i tako dalje, a to što pjesmu niko živ ne zna, to je kao OK. Brojka je pokazala da je hit. Dan danas, dvanaest godina kasnije, kada počne refren “Hoću na tvoje rame da naslonim glavu” raja pjeva. Bilo to u Tuzli, Bihaću, Beogradu ili Zagrebu.

Da li je ovo definitovno tvoj povratak na estradu?

-Malo češće me zovite pa ćete vidjeti da kod mene ima non -stop dešavanja. Nije sve u tome preuzeti priču sa društvenih mrežan šta rade pjevači.

Ima li prvih prijatelja među kolegama?

-Naravno… Doduše jako mali broj.

Koliko te je promijenila uloga oca?

-Nikako. Svjesno sam uplovio u vode roditeljstva, od prvog dana bio spreman na to. Ne vidim razlog zašto bi me ta uloga mijenjala. Super se osjećam i moj život je dobio konačno zadnju kockicu u mozaiku, koji je kompletan. Ja sam dalje onaj isti.

Da li je teško uskladiti poslovne i privatne obaveze?

-Kada imate suprugu koja vas voli, podržava, koja vam vjeruje, kao što je ja imam, onda možete i papučama na Rusiju. Sve je to kod mene pod konac i sve se stigne.

Šta te nervira u poslu?

-Za ovo pitanje bi mi trebala tri broja „Expressa“ da dam konkretan odgovor. Šalim se, naravno. Ovo sve što me nervira zanemarim, radim isključivo stvari koje me čine sretnim. Nema ovdje mjesta za nerviranja.

Više o:

Sejo Boy