REGION

Situacija s požarima na Lovćenu složena, apel dobrovoljcima da pomognu u gašenju vatre

Srna

17.8.2017

Općinski štab za krizne situacije Cetinja ističe da je situacija sa požarima na području Lovćena izuzetno složena i apelira na građane i organizacije da pomognu u gašenju vatre.

Vatra prijeti da ugrozi Njegošev mauzolej, turističke objekte, Avanturistički park, bungalove Nacionalnog parka, ali i kuće mještana.

Na hitnoj sjednici Općinskog štaba za krizne situacije na Ivanovim koritima kasno sinoć definirane su hitne mjere i aktivnosti s ciljem lokaliziranja požara u Nacionalnom parku "Lovćen".

- Angažirani su svi resursi da bi se na najefikasniji način lokalizirali i ugasili požari na teritoriju Lovćena - saopćeno je nakon sjednice.

Općinski štab apelirao je na građane i organizacije da pomognu u gašenju požara, da bi se sačuvala kulturna i prirodna dobra Nacionalnog parka. 

Svi dobrovoljci, koji žele da pomognu, treba da se jave na broj telefona 041-123, a okupljanje volontera zakazano je za 10 sati na Ivanovim koritima.

Iz Općinskog štaba navode da su sve vatrogasne ekipe cetinjske Službe zaštite danonoćno na terenu, a u akciju su uključeni i pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka, Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kao i vatrogasne ekipe iz Budve i Podgorice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.