REGION

Crna Gora: Avioni gase požar kod Podgorice

Avaz.ba

18.8.2017

U gašenju požara u mjestu Radovče nadomak Podgorice danas učestvuju avioni, saopćeno je iz crnogorskog Ministarstva unutarnjih poslova /MUP/.

U Podgorici su aktivni požari i u mjestima Trmanje i Bioče, a tokom dana je bio aktivan požar na Vjeterniku, ali je lokaliziran.

Na Cetinju je aktivan požar ka Ljubotinju, navode iz MUP-a i dodaju da je u ranim popodnevnim časovima uočen dim na Lovćenu, ali su ekipe odmah upućene na teren i očekuje se da će požar veoma brzo biti ugašen.

Aktivan je manji požar u mjestu Pištete u Nikšiću na nepristupačnom terenu. Služba zaštite i spasavanja prati situaciju na pomenutom području.

Požar na planini Sinjajevini, u mjestu Komarnica je i danas aktivan zbog čega su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja Mojkovac i Vojske Crne Gore.

U Baru su aktivni požari u mjestima Pepići-Sutorman i Krajina-Rumija. Teren je nepristupačan, što otežava gašenje požara.

Aktivni su i požari na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica i Sutorina, ali su pod kontrolom.

Požar u Krašićima kraj Tivta je pod kontrolom i kuće nisu ugrožene dok se ispod sela LJeševići u opštini Kotor dimi opožareno područje.

U Danilovgradu su aktivni su požari u mjestima Gostilj i Vukotica i sve ekipe su na terenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.