REGION

Crna Gora prvi put na sjednici Vojnog komiteta NATO

vijesti.me

16.9.2017

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić učestvuje danas na sjednici Vojnog komiteta NATO, najvišeg vojnog tijela Alijanse, navedeno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da Crna Gora prvi put učestvuje na ovoj konferenciji kao punopravna članica Alijanse, a rečeno je da je predsjedavajući Vojnog komiteta general Peter Pavel, nakon uvodnog izlaganja, pozdravio generala Jokića i iskazao posebno zadovoljstvo što učestvuje u formatu načelnika generalštabova članica Alijanse. 

"Tokom konferencije, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na sigurnosnu situaciju na Zapadnom Balkanu. Također, razgovaralo se o temama vezanim za strukturu NATO komande, kao i o daljim preporukama vezano za NATO misije Resolute Support u Afganistanu i KFOR na Kosovu", navodi se dalje u saopštenju. 

General Jokić se na marginama konferencije susreo sa načelnikom Generalštaba Albanije generalom Kolčakom i načelnikom Glavnog stožera Hrvatske generalom Šundovim. 

"Na odvojenim sastancima načelnici su razgovarali o odnosima dviju vojski i mogućnostima unaprijeđenja saradnje na polju obuke", rečeno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.