REGION

Crna Gora: Uhapšene dvije osobe zbog ubistva i stvaranja kriminalne organizacije

Srna

21.9.2017

Osobe čiji su inicijali I.P. I B.P. uhapšene su u Budvi zbog sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.   

Njih su nakon pretresa više objekata uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, navodi se u zajedničkom saopćenju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore. 

U saopćenju se dodaje da su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pretresli više objekata u Budvi, za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedine osobe, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na području više primorskih opština, koristila za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela.

"Tokom pretresa pronađena je veća količina opreme, oružja i municije za koje nisu izdata odobrenja za posjedovanje oružja. Nakon izvršenih pretresa, I.P. i B.P. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršila krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija", ističe se u saopćenju.

U saopćenju se dodaje da će oni uz krivičnu prijavu biti predati Specijalnom državnom tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.