REGION

Put Slijepač most - Pljevlja uskoro završen

Avaz.ba

10.10.2017

Radnici "Crnagoraputa" počeli su asfaltiranje četvrte pretposljednje faze regionalnog puta Slijepač most – Pljevlja. Asfaltirano je prvih pet kilometara dionice Crkvice – Vrulja koja je znatno odstupila od ranije trase.

Probijen je novi put, tako da su izbjegnute brojne krivine zbog kojih su mnogi odustajali od dosadašnjeg pravca. Osim ispravljana, novi put ide sunčanom stranom tako da zimi neće biti poledice, koja je na starom putu bila prisutna tokom zimskog perioda.

Preduzeće "Crnagoraput" je iz pravca Vrulje nakon provog habajućeg počelo postavljanje drugog sloja asfalta. Istovremeno pripremljeno je još nekoliko kilometara za asfaltiranje a užurbano se radi i na dionici kroz Vodno nakon čega će biti spojen sa djelom rekonstruisanog puta Slijepač most – Crkvice.  

Direktor direkcije za saobraćaj Mijo Bakrač kazao je Radiju Crne Gore da je aktuelna dionica duga 11km a njenu izgradnju finansira Direkcija za saobraćaj i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva sa 4.766.000 eura.

S obzirom da je najveći dio pomenutog puta pripremljen za asfaltiranje saobraća se nesmetano bez zastoja.

Nakon završetka dionice do Vrulje Bakrač najavljuje nastavak izgradnje posljednje dionice prema Mijakovićima za koji se radi tehnička dokumentacija. Stari put Vrulja Mataruge dobiće status lokalnog puta.

Ranije urađena dionica od s. Mosta do crkvica u dužini od 32 km koštala je 12.095.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.