REGION

Policija ne spava: “Udarili” na kriminalce u zoru, evo ko je priveden i šta je zaplijenjeno

Avaz.ba

12.10.2017

Nakon Boke i sjevera, policijski službenici, naoružani dugim cijevima, upali su u cik zore u prostorije sigurnosno interesantnih osoba u Budvi, Baru i Ulcinju i tom prilikom priveli više njih. Kako saznaje CdM, pronađeno je naoružanje i municija.

Među privedenima u Budvi su Marko Ljubiša zvani Kan, Dragan Marković, Nikola i Goran Sjekoloća.

Oni se trenutno nalaze na saslušanju.

Ko je Kan?

Ime Marka Ljubiše Kana dovodi se u vezu s narkobiznisom, a povezuje se sa Zemunskim klanom Luke Bojovića, čiji je navodno blizak saradnik.

U proteklih nekoliko godina više puta uspio je da preživi pokušaj likvidacije.

Ime Ljubiše svojevremeno je dovođeno u vezu i sa ubistvom Ivana Šćepanovića iz Kraljeva u Budvi 2011. godine, inače bliskog rođaka kontroverznog Budvanina Ivana Delića.

Međutim, nikad nije dokazano da je Ljubiša imao bilo kakvu ulogu u toj likvidaciji. 

Kako je počeo “lov” na kriminalce?

Crna Gora je prošle nedjelje prvo udarila na “Kavčane” i “Škaljarce” na primorju, da bi istu akciju sproveli na sjeveru, tačnije u Rožajama i Beranama, kada su naoružani specijalci upali u prostorije u kojima su boravile sigurnosno interesantne osobe, koje se dovode u vezu sa švercom droge, oružja i drugim vidovima kriminala.

Tada je privedeno 20 osoba, a protiv jedne osobe je podnesena krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Ovakve pojačane mjere uslijedile su nakon što su čelni ljudi sigurnosnih službi u Crnoj Gori poručili da će da država uzeti stvar u svoje ruke.

Ubrzo nakon tih izjava, specijalci su prvo u akciji “Boka” kontrolirali sigurnosno interesantne osobe. 

Tada su na 21 lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg-Novog pretreseni stanovi članova organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih osoba.

Privedeno je više sigurnosno interesantnih osoba, a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto 16 vozila visoke klase marki BMW, VW, Audi, Porsche, od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; te i motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inozemnih SIM kartica (među oduzetim telefonima su bili i telefoni marke “Blackberry” sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije); više tablet i laptop računara i USB memorija za skladištenje podataka; pet pištolja i pet pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja.

Oduzeto je više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; jedan pancir i jedan metalni boks; jedan optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka; veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.